As it was my birthday last thursday I thought it would be nice to bake a cake to bring to work.
I thought one cake to be too short, so two cakes it was going to be.
A Carrotcake based on a recipe by Paul Hollywood (yep.. that "Great British Bake off" man). And a Rotweinkuche, which I rather refer to as 'Bridget Jones' Cake"; because of the chocolate and red wine (!!) that go into it. The recipe for this cake I got from a german colleague-and friend some years ago, and I have baked this one quite some times.
Somehow I always underestimate the amount of time that goes into baking.. Spend practically all sunday in the kitchen! But... very smitten with the results:
Here are both cakes cooling off., Bridget in the front, carrots in the back. Hier staan beide cakes af te koelen, Bridget vooraan, de worteltjes achteraan. |
Een Carrotcake gebaseerd op een recept van Paul Hollywood (yep... die "Great British Bake Off" meneer) En een Rotweinkuche, die ik liever "Bridget Jones' cake" noem, vanwege de chocolade en rode wijn (!!) die erin gaan. Het recept voor deze cake heb ik jaren geleden van een duitse collega-vriendin gekregen, deze heb ik ook al aardig wat keren gemaakt.
Om de een of andere reden onderschat ik altijd hoeveel tijd er in bakken gaat zitten... heb zo'n beetje de hele zondag in de keuken doorgebracht! Maar... heel blij met het resultaat:
The Carrotcake Finished! With creamcheese icing and decorated with handmade marsipan carrots!! De Carrotcake klaar! Met roomkaas glazuur en gedecoreerd met handgemaakte worteltjes van marsepein!! |
The Bridget Jones' cake finished! With chocolate icing and colored sprinkles. De Bridget Jones' cake klaar! Met chocolade glazuur en disco spikkels. |
Dat is ook toevallig zeg. Ik ben op zoek naar een lekker recept voor een carrot cake. Wilde er vandaag 1 bakken maar had de ingrediënten niet in huis. Deze ziet er prachtig uit en zal ook wel heel lekker zijn. Ik heb nog nooit iets gebakken met zonnebloemolie. Ja, en bakken kost veel tijd. Helemaal met die mooie worteltjes erop.
ReplyDeleteEn nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Groet Margriet
Dankjewel! De taart is lekker, ik had van de week al 'proefgedraaid'...
DeleteIk heb de 'all spice' achterwege gelaten en de pecannoten vervangen door walnoten. Misschien kan je de olie vervangen door boter?
Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Hmmm de taart en cake zien er heerlijk uit!
ReplyDeletenou ziet er goed uit hoor jammie !!!!
ReplyDeleteYou'll be proud of your yummy work :o) Greetings from Italy
ReplyDeleteAll gone!
ReplyDeleteMy colleagues all took second servings...
Nog van Harte Gefeliciteerd!!! Wat een super mooie cakes, wow!! Ze zien er heeeerlijk uit!
ReplyDeleteLiefs, Daphne