Sunday, September 8, 2013

Rainy Day

... After weeks of dry, hot summer weather, today the weather was more like it ought to be this time of the year, so after my 6K jog, followed by some house keeping, I made bramble (blackberry) jam... again!
But... this time the brambles came from my very own allotment.

... Na weken droog en warm zomer weer, was het weer vandaag meer zo als het deze tijd van het jaar zou moeten zijn, dus na mijn 6km rondje, gevolgd door wat huishoudelijke klusjes, heb ik weer bramenjam gemaakt!
Maar... deze keer kwamen de bramen van mijn eigen volkstuin

cooking the jars
De potjes uitkoken
Letting them dry... Always make sure to have more than enough jars ready
Ze laten drogen... Zorg altijd voor meer dan genoeg potjes
Siffing the Brambles
De bramen zeven
Bringing the juice and sugar to a boil
Het sap en de suiker aan de kook brengen
Filling the jars (in the sink... so it is ok to drip)
De potjes vullen (in de gootsteen... dan is geklieder niet erg)
letting them stand up side down for 5 minutes
5 minuten op hun kop laten staan
allowing them to cool and the lids to *pop*
Ze laten afkoelen en de potjes laten *ploppen*

As I mentioned in my previous post, this was the first year we were able to harvest this many Brambles. Last year we picked just a handfull.
I also grow rapsberries, but their harvest is just a couple of (huge!) raspberries.... Here is hoping for improvement next year, so I would be able to make raspberry jam for a change!

Zoals ik in mijn vorige berichtje al schreef, was dit het eerste jaar dat we zoveel bramen konden plukken. Vorig jaar was het maar een handvol.
Ik heb ook frambozen staan, maar de oogst daarvan waren maar een paar (heel grote!) frambozen.... Hopelijk doen ze het volgend jaar beter, dan kan ik ter afwisseling ook eens frambozejam maken!

1 comment:

  1. Hmmm... dat ziet er lekker uit! Groetjes Chantal

    ReplyDelete