Monday, December 15, 2014

Catching up 3: Minibreak and bake

Two weeks ago, I spend two days in a cabin near the dutch coast.
On friday evening we celebrated the tradition of “Sinterklaas”  including unexpected gifts, typical treats and “sinterklaas” related films.

Twee weken geleden was ik een weekendje weg; naar een huisje aan de kust voor twee dagen.
Op vrijdag avond vierden we Sinterklaas, kompleet met onverwachte kadootjes, pepernoten, chocoladeletters en marsepein en Sinterklaas films.



The next day we followed a very nice breadbaking workshop at B&B Hoeve Te Gast. Baker Nico Botman taught me and 7 fellow ‘baking students” how to make delicious breads, cookies and various other delicious bakes.
The workshop was very well organised and included a lunch with homemade bread and jam in the farmhouse's country kitchen (heated by an AGA, which I instantly fell in love with). We left with a bag filled to the rim with our creations.








De volgende dag volgde ik een leuke broodbak workshop bij Bed & Breakfast ‘Hoeve te gast’ . Bakker Nico Botman leerde mij en 7 mede- broodbakkers hoe lekker brood, koekjes, uienbrood, kerststol, gevuld speculaas en zoute koekjes te bakken. De workshop was erg gtoed georganiseerd, inclusief een lunch met huisgemaakt brood en jam in de keuken van de boerderij (verwarmd door een AGA, waar ik op slag verliefd op werd).



Day two went for a long and brisk walk through dunes, woods, on the newly fortified dyke and on a stormy beach, to compensate all the eating I had done..
Tired, with a round belly and very relaxed I returned home.




Dag twee werd een stevige en lange wandeling door de duinen, bossen, op de pas versterkte Hondsbossche zeewering en op een stormachtig strand, om al het ‘vreten' een beetje te compenseren.


Moe, volgegeten en lekker ontspannen ging ik weer terug naar huis.


1 comment:

  1. Dat was zo te lezen een geslaagd weekend! Leuk zo'n workshop...en een aga....dat is echt een droom voor mij. groetjes, lotte

    ReplyDelete