Sunday, February 12, 2012

Typical Dutch winter comfort food

A typical dutch winter dish: Hutspot (hotchpotch in english?)
Mashed winter-carrots, onions and potatoes with meatballs on the side and gravy... hmmmmm.

Typische Nederlandse winterkost, hutspot, gehakballen en een kuiltje met jus! hmmmmm.



And for desert: Cooked pears.
Unfortunately not from pears from my own garden.. my 'Giesser Wildemann' pear tree skipped a year in fruiting..
So, slowely cooked pears with water, cinnamon and a good heap of sugar. My personal favorite is to add a splash of Port-wine.

En als toetje: Stoofpeertjes.
Helaas niet van peertjes uit eigen tuin, mijn 'Gieser Wildemann' peren boom heeft dit jaar een 'beurt'jaar gehad en heeft geen fruit gedragen...
Dus, langzaam gekookte peertjes met water, kaneel en flink wat suiker. Persoonlijk vind ik het lekker een scheut Port erbij te doen.

3 comments:

  1. Ik gebruik altijd St. Remy peren en ook kaneel en port niet te vergeten! Zijn ze hier gek op stoofperen! Groetjes, Alexandra.

    ReplyDelete
  2. Het water loopt in mond.... Groetjes, Alexandra.

    ReplyDelete